Sentinţa Judecătoriei Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"În baza disp. art. 352 alin. 1 C. pen. condamnă inculpatul Matei Strugurel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combate­rii bolilor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu în­chisoarea.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art. 65 alin. 1 C. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor și de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat de la rămânerea definitivă a pre­zentei sentințe și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa se va executa în baza disp. art. 60 C. pen.

În baza disp. art. 274 alin. 1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 550 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se precizează în sentinţă, potrivit Opinia Buzău.

Bărbatul nu avea Covid, a fost diagnosticat cu TBC

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pe 20 aprilie, în jurul orei 13.00, Strugurel M. a părăsit fără aprobare Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde se afla internat.

Bărbatul a fost găsit trei ore mai târziu de către polițiștii de la Transporturi Feroviare în Gara Boboc, în timp ce se îndrepta spre casă.

El a fost spitalizat din nou în Secția de Boli Infecțioase.

Între timp, scrie news.ro, rezultatele testului pentru coronavirus au arătat că bărbatul nu este infectat, el având TBC.

Tânărul de 36 de ani a fost trimis în judecată de procurori în iunie pentru "zădărnicirea combaterii bolilor".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și