Cei patru inculpati au fost pusi sub acuzare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv de instigare la aceasta infractiune. Potrivit codului penal, savarsirea acestei infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. In sarcina lor, instanta a retinut faptul ca au semnat in fals mai multe procese verbale de receptie a lucrarilor si carti tehnice, in perioada in care s-a realizat instalatia de distributie a gazului natural in Sighetu Marmatiei.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o Petru Andrei Lazarciuc, fost angajat al societatii Berg Sistem Gaz, care a fost condamnat la cate 1 an si 4 luni pentru fiecare din cele doua capete de acuzare. Cele doua pedepse au fost contopite, iar executarea a fost suspendata pentru o perioada de 3 ani si 4 luni. Ceilalti inculpati au primit pedepse mai mici, iar executarea a fost de asemenea suspendata.

„Condamna pe inculpatii Daniel Ulici la 1 an de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, Daniela Patraus, la pedeapsa de 1 an si 2 luni, iar pe Adrian Stefan Patraus, la 1 an inchisoare”, a spus magistratul in momentul in care a dat citire sentintei.

Executarea pedepsei a fost suspendata pentru o perioada de 3 ani, pentru Daniel Ulici si Adrian Stefan Patraus, respectiv pentru 3 ani si 2 luni pentru Daniela Patraus.

In sala de judecata au fost prezenti si inculpatii, insa niciunul dintre ei nu a dorit sa faca vreo declaratie. Cei patru vor trebui sa plateasca fiecare cate 1.000 lei, drept cheltuieli judiciare. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile.

In privinta celorlalti inculpati, procesul continua, urmatorul termen de judecata fiind stabilit pentru 6 iunie.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și