Mai exact, alaltăieri seară echipe de tip „comando” ale PNL rupeau afișele celorlalți competitori electorali din cartierele Iapa și Valea Hotarului, sub atenta supraveghere a veterinarului Simion Vasile, membru de vază al PNL Sighet. Echipe formate din tineret liberal sighetean cu un total de șapte mașini erau pe zona mai sus amintită și luau în rând toți stâlpii, porțile și gardurile de la drumul principal și de pe ulițe, rupând afișele electorale ale PSD, PD-L, PNȚ-CD etc. și le lipeau de zor pe cele ale PNL.

Această practică de rupt afișele electorale ale celorlalți nu este o noutate la Sighet și nici nu este singulară doar pentru PNL, aceste practici au fost derulate în mai toate alegerile din ultimii 25 de ani.

Trecând cu mașina și văzând ce se petrece, domnul Ioan Drimuș, locuitor al cartierului Iapa, a oprit și le-a zis tinerilor PNL-iști care rupeau de zor afișele că nu este frumos ceea ce fac și că ar trebui să conducă o campanie electorală corectă și decentă. Fiind înjurat de către câțiva tineri liberali înfocați de activitatea anti-electorală, domnul Drimuș Ioan a sunat la 112 solicitând intervenția Poliției.

Văzând cele petrecute, domnul veterinar Vasile Simion l-a sunat pe șeful său de linie de partid, dl. Ovidiu Nemeș, anunțându-l că cineva a telefonat după Poliție și că acțiunea de rupere a afișelor aparținând celorlaltor partide este în pericol. Ovidiu Nemeș l-a sunat pe domnul Drimuș de câteva ori și pentru că nu a răspuns la telefon, în mai puțin de cinci minute a apărut în persoană la fața locului, însoțit de către directorul Urbana, Ioan Șuștic.

Domnul Ioan Drimuș ne-a declarat pentru Sighet 247 că Ovidiu Nemeș s-a apropiat amenințător spre dânsul apostrofându-l și amenințându-l cu bătaia și alte represalii. Conform spuselor domnului Drimuș, Ovidiu Nemeș i-ar fi zis folosind varii injurii precum un birjar ordinar să își vadă de treabă și să dispară de acolo, că de ce a sunat la Poliție și l-a anunțat că de acum încolo va avea de a face personal cu domnia sa și să se „aștepte la orice” de acum încolo. Cum în jurul domnului Drimuș s-au strâns amenințător mai mulți tineri liberali care îl înjurau și amenințau în frunte cu Primarul Gheorghe Nemeș, domnul Drimuș a urcat în mașină și a plecat.

Conform declarațiilor vecinilor din zona unde s-a petrecut incidentul, la fața locului a sosit după mai bine de 30 de minute agentul principal Tracsek care a purtat un scurt dialog cu Primarul Ovidiu Nemeș, după care acesta a plecat. La scurt timp după plecarea polițistului, acțiunea de rupere a afișelor a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut.

Concluzia noastră nu poate fi decât una simplă: Ovidiu Nemeș și-a dat arama pe față și și-a folosit experiența și limbajul acumulate în activitățile pe care le-a desfășurat în tinerețe în Franța pentru a amenința și intimida pe oricine stă în calea ambițiilor sale politice.

UPDATE:

Inspectoratul județean de Poliție Maramureș ne-a comunicat că într-adevăr în seara zilei de 21 mai a.c. a fost efectuat un apel la numărul unic de urgență 112, însă echipajul de Poliție care s-a prezentat la fața locului a ajuns la concluzia că nu s-au constat încălcări ale legii electorale, în sensul că nu era vorba de afișe electorale / materiale electorale amplasate în locuri special amenajate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și