O doamnă din Sighet ne-a contactat la redacție să ne relateze ce a pățit astăzi cu „competenții” din cadrul Poliției locale Sighet.

Dis de dimineață doamna a parcat autoturismul în centrul orașului, într-un loc de parcare marcat corespunzător. Pentru că avea de intrat la Primărie, finanțe etc. aceasta a cumpărat un Tichet de parcare valabil pentru o zi și l-a inscripționat corespunzător.

Surpriza a venit însă pe la orele 11, când doamna în cauză a revenit la autoturism și a găsit pe parbrizul mașinii... un tichet-amendă emis de către Poliția locală Sighet, cum că ar fi parcat fără tichet, fiind invitată să achite suma de 25 lei, caz contrar urmând să fie amendată conform art. HLC bla bla etc.

Revoltată, șoferița s-a deplasat de sediul Poliției locale din Sighet să se plângă de cele petrecute. Acolo, surpriză! Polițiștii s-a uitat la poza color, în care se vedea clar că pe bordul mașinii exista un tichet de parcare, marcat corespunzător pentru ziua în curs.

Sigheteanca noastră s-a așteptat ca amenda să îi fie anulată, însă răspunsul primit din partea Poliției locale a fost unul cel puțin uluitor: nu se poate anula nicicum amenda, doar dacă „contravenienta” va ataca în Instanță procesul-verbal, asta chiar dacă este vizibilă de la o poștă incompetența crasă de care a dat dovadă agentul constatator. Ba mai mult, Poliția locală Sighet a sfătuit-o pe doamna amendată pe nedrept să atace în Instanță procesul-verbal pentru că sigur va câștiga anularea amenzii, aceasta fiind dată „dintr-o eroare umană”.

După ce le-a urat din suflet „sănătate” și tot ce își doresc polițiștilor locali din Sighet, șoferița s-a dus la Primărie și a achitat 25 lei, contravaloarea amenzii pentru a nu se complica prin Instanțe și a pierde timpul.

După cele petrecute, ne aducem aminte de un banc vechi: Întrebare: De ce s-a înființat Poliția locală? Răspuns: Ca să aibă și polițiștii de cine râde! No comment!

UPDATE:

Poliția locală ne-a informat că va remite mâine, 29 octombrie 2014, un punct de vedere legat de acest articol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și