„Studiez la Facultatea de Teologie și sper să fac și acolo un pionierat, ca să zic așa, o revoluție frumoasă. Femeile sunt foarte bune și blânde și au răbdare deosebită în a fi atente la credincioși, iar de celelalte se ocupă Dumnezeu. Dumnezeu este cel care oferă harul și cred că poate să ofere har în egală măsură și bărbaților și femeilor. La început și primei femei-doctor i-a fost greu, pentru că se considera că e o meserie pentru bărbați, a declarat pentru Observatorul Antenei 1.
Femeia a făcut o cerere pentru a deveni preot la Patriarhie și speră ca șefii Bisericii Ortodoxe să modifice canoanele pentru a deveni prima femeie-preot din România.
Prima femeie-preot din Italia
Nici Biserica Catolică nu acceptă femei preoți. În urmă cu patru ani, după ce italianca Maria Vittoria Longhitano, o profesoară într-un institut milanez, a fost hirotonisită de Biserica anglicană All Saints, a început o adevărată dezbatere în Italia. „Sper să fie un stimul pentru dezbateri între catolici, pentru că sunt foarte multe prejudecți legate de femei” a declarat italianca.

Cu toate acestea, Biserica Catolică a rămas la poziția tradițională.
„Pilda, arătată de Sfânta Scriptură, a lui Cristos, care şi-a ales Apostolii numai dintre bărbaţi; practica constantă a Bisericii care l-a imitat pe Cristos în a alege numai bărbaţi; şi magisteriul său viu care, în mod continuu, a susţinut că excluderea femeilor de la preoţie este în acord cu planul lui Dumnezeu asupra Bisericii", se arată în „Ordinatio sacerdotalis”, codul orânduirilor preoțești ale Bisericii Catolice.


Preluare: Yahoo News!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și