Cantitatea maxima de apa a inregistrata a fost de 0,9 l/mp, la Suciu de Jos. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari de pana la 36 km/h in zonele joase, in Baia Mare, iar in zona inalta de munte de pana la 61 km/h, la Vf. Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 9 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus si 11 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Targu Lapus 0 grade. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din judet este curat si umed. Cer acoperit, ploua slab in judet. Vantul sufla linistit, vizibilitatea in trafic este buna.

S-a actionat pe drumurile nationale cu doua utilaje si s-au raspandit sase tone de material antiderapant pe DN18, la Borsa si in Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu sapte utilaje si s-au imprastiat 24,5 tone de material antiderapant.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Strat de zapada se gaseste doar in zona montana si masoara 9 cm la Vf. Iezer, 5 cm la Baiut. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Vf. Iezer, 0 grade in Pasul Prislop, 2 grade in Pasul Gutai, 3 grade la Borsa, Cavnic, Targu Lapus si Ocna Sugatag, 4 grade in Viseu de Sus, 5 grade la Sighetu Marmatiei, Somcuta Mare si in Baia Mare, 6 grade in Baia Sprie si la Seini.

Vremea va fi astazi in judet mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua. In zona montana inalta vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade, iar cele minime intre 2 si 4 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și