Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 15.6, l/mp la Firiza. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari de pana la 36 km/h, la Ocna Sugatag, in zona montana intensificarile au fost sustinute in cusul zilei de pana la 79 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit ninsoarea si spulberat zapada.

Temperatura maxima, a fost de 8 grade la Targu Lapus si 9 grade in Baia Mare, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Ploua slab in partea de nord a judetului.

Fulguieste in Pasul Prislop, la Borsa, Cavnic si Viseu de Sus. Vantul are intensificari temporare cu viteze de pana la 20 km/h in zona de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu cinci utilaje si au raspandit 19 tone de material antiderapant pe DN18 si DN18B.

Cerul este acoperit, vantul prezinta intensificari temporare pe creste, unde viscoleste si spulbera zapada. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Gutai, intre km 20 si km 30, respectiv in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Pe drumurile judetene s-a intervenit cu doua utilaje si s-au imprastiat 13 tone de material antiderapant pe DJ184 si DJ109F, la Cavnic.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in crestere. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica.

Strat de zapada se gaseste doar in zona montana si masoara pana la 22 cm la Vf. Iezer, 13 cm la Baiut si 7 cm la Cavnic. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: - 4 grade la Vf.Iezer, -1 grad in Baia Mare, 0 grade in Pasul Gutai, 1 grad la Borsa si Cavnic, 2 grade la Viseu de Sus, 3 grade la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, 4 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare si Targu Lapus.

Vremea se va raci astazi in judet si va deveni apropiata fata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie ziua, iar in partea a doua a noptii si sub forma de lapovita si ninsoare.

La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare care la rafala vor atinge 50-55 km/h, iar pe crestele montane 70-80 km/h viscolind sau spulberand zapada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -4 si 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și