Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari trecatoare in zona inalta de munte, unde a spulberat si viscolit zapada. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Ocna Sugatag si Cavnic -3 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si umed in zona de munte, respectiv curat si partial umed in zonele de deal si de ses. Pe sectoarele de drumuri nationale s-a actionat cu 16 utilaje si s-au raspandit 143 t material antiderapant pe DN 1C, DN 18, DN 19, DN 17C si DN18B, centura de ocolire a municipiului Baia Mare, dar si cu 500 kg de clorura de calciu.

Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 16 utilaje si s-au imprastiat 173 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, ninge slab la Borsa. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile.

Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Strat de zapada se gaseste doar in zona montana inalta si masoara pana la 28 cm la Vf. Iezer, 12 cm la Baiut, 5 cm la Cavnic.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -11 grade la Vf.Iezer, -6 grade in Pasul Prislop, -4 grade la Borsa, Cavnic si in Pasul Gutai, -3 grade la Ocna Sugatag, -2 grade la Viseu de Sus, -1 grad la Sighetu Marmatiei si Targu Lapus, 0 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare.

Se semnaleaza ceata in zona localitatilor Viseu de Sus si Seini. Vremea se mentine si astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil.

Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi la munte. Temperaturile maxime, in crestere usoara, vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -4 si 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și