Astfel, polițiștii din Recea au identificat în satul Mocira, pe strada Ghioceilor, un bărbat de 51 de ani din sat, la volanul unui autoturism, având permisul de conducere anulat. De asemena, solicitându-i să se supună testării cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean din Baia Mare în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ajunși la spital, bărbatul s-a opus, refuzând și recoltarea.

Față de acesta, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și refuzul de recoltare mostre biologice.

În aceeași zi, în cealaltă parte a județului Maramureș, în orașul Borșa, polițiștii Compartimentului Rutier au identificat conducând un autoturism pe strada Izvor, un bărbat de 59 de ani din oraș, având direcția de deplasare înspre D.N. 18. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Polițiștii Secției 3 Fărcașa, împreună cu polițiștii rutieri din Ulmeni, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier în localitatea Ardusat, au procedat la oprirea unui autoturism. Fiindu-i solicitate documentele sale și ale autoturismului, bărbatul a recunoscut faptul că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, totodată, menționând faptul că numerele de înmatriculare provizorii montate pe autoturism aparțin altui vehicul.

Polițiștii au efectuat verificări, constatând că cele declarate de bărbat se confirmă. Ba mai mult, fiind testat cu aparatul etilotest de polițiștii, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul Medical de Permanență Fărcașa în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.În următoarea zi, în jurul orei 13.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Fărcașa au oprit pentru control pe strada Livezii un autoturism, la volan fiind identificat un bărbat de 37 de ani din localitate. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar documentele aferente autoturismului au depășit termenele de valabilitate.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Centrul Medical Fărcașa pentru recoltare de mostre biologice.

Bărbatul a fost sancționat contravențional potrivit O.U.G. 195 din 2002 și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și