În timp ce şoferii înjură în barbă când dau în gropi la propriu, proprietarii de service-uri îşi freacă mâinile de fericire că au clienţi, iar conducerea judeţului ridică din umeri a neputinţă.

„Anul acesta am alocat suma de 16.000.000 de lei pentru întreţinerea drumurilor pe perioada de vară şi perioada de iarnă. Este o sumă, evident, absolut insuficientă pentru a reabilita în adevăratul sens al cuvântului toate tronsoanele de drum judeţean. Sigur, infrastructura judeţului este foarte învechită, cu durata normată de viaţă de mult depăşită. Majoritatea banilor alocaţi în acest an au fost folosiţi pentru plombări, reparaţii curente şi întreţinere”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Totuşi, acesta recunoaşte că în urma numeroaselor controale pe care le-a făcut pe drumurile unde au fost efectuate lucrări a dispus în mai multe cazuri refacerea acestora. „În primăvara şi în vara acestui an am efectuat numeroase controale la lucrările de pe drumuri şi am dispus în mai multe cazuri refacerea acestora”, a mai adăugat Zetea.

Autorităţi mulţumite, șoferi nervoși

Lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene din Maramureş sunt efectuate de SC Drumuri şi Poduri SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, iar autorităţile spun că sunt foarte mulţumite de lucrările care au fost prestate.

„Anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, am avut numai cuvinte de laudă pentru lucrările efectuate”, a precizat Gabriel Zetea.

Nu la fel de mulţumiţi sunt şoferii care înjură în barbă ori de câte ori au de făcut drumuri în judeţ. „Cârpesc, în loc să facă o dată şi bine. Nu zic, au pus plombe, dar astea la iarnă se transformă iar în gropi. Unde mai pui că multe dintre drumurile cărora ei le zic judeţene nu sunt mai late de patru metri”, a spus Gavrilă Pop, conducător auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și