Brigitte Dachmann s-a născut în Satu Mare. De mai mulți ani locuia în Cluj Napoca, unde își făcuse o carieră ca designer de pălării. Sfârșitul ei a fost brusc. S-a simțit rău după Electric Castle și pe 17 august a fost dusă de urgență la spital. Avea o afecțiune cerebrală gravă. După doar două zile, familia a primit vestea teribilă.

Flavia Țopan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca: ”În data de 19 august s-a finalizat procedura de declarare a morții cerebrale. În urma discuțiilor cu echipa de transplant, părinții pacientei și-au exprimat acordul pentru prelevarea de organe (cord, plămân, ficat, rinichi, os, tendon).”

Pentru inimă și plămâni nu a fost găsit niciun bolnav compatibil în țară, dar în Italia, un bărbat de 41 de ani tocmai ajunsese la spital în stare extrem de gravă. Bolnavul era internat la Spitalul Molinette din Torino. Suferea de miocardită, cauzată de o infecție virală și era ținut în viață printr-un dispozitiv de respirație extracorporală. Mobilizarea a fost exemplară. A fost pentru prima dată când un organ a ajuns atât de repede de la o distanță atât de mare.

Organele tinerei din Cluj au mai salvat încă trei persoane de la noi din țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și