"Nu merge Instagram". Asta şi-au spus mai mulţi utilizatori ai aplicaţiei Meta, luni, 31 octobrie, după ce ar fi observat conturi şterse sau alte "erori". Şi-au spus of-ul pe alte reţele de social media, în special pe Twitter, unde au căutat răspunsuri la problemele întâmpinate. "Instagram pare că a picat. Sau mi-au fost închise conturile", s-a plâns un internaut, potrivit newsshopper.co.uk. "Contul meu de Instagram a fost suspendat fără niciun motiv. Nu am primit nici măcar o notificare", a postat un altul.

Nu merge Instagram? Meta nu a oferit explicaţii
Până în momentul publicării acestei ştiri, Instagram nu a oferit nicio reacţie oficială. Reprezentanţii companiei nu au confirmat şi nici nu au infirmat faptul că aplicaţia ar avea probleme. "Niciun cuvânt de la Meta cu privire la cauze. Problemele par destul de vast răspândite, iar site-ul de monitorizare Down Detector arată peste 6.000 de plângeri din partea utilizatorilor care încearcă să intre în propriile conturi de Instagram", a scris pe Twitter Jaymin Shah, CEO SocialGridMedia şi jurnalist HuffPost.

Instagram are peste 2 miliarde de utilizatori
Peste 2 miliarde de oameni folosesc Instagram cel puţin o dată pe lună, arată datele oficiale date publicităţii de Meta. Potrivit news.ro, Instagram a trecut de pragul de 2 miliarde de utilizatori activi lunar şi este al treilea produs Meta, după Facebook şi WhatsApp, care atinge acest nivel.

Chiar dacă este unul dintre cele mai de succes produse Meta, atât ca popularitate, cât şi financiar, Instagram a încetinit creşterea în ultima vreme, având nevoie de aproximativ patru ani pentru a adăuga al doilea miliard de utilizatori, după ce atinsese pragul de 1 miliard de utilizatori în 2018. În total, cele trei produse Meta însumează acum 3,71 de miliarde de utilizatori unici din toată lumea.

Instagram este în plin proces de schimbare, trecând, la fel ca Facebook, la un feed care afişează utilizatorilor mai multe postări de la persoane pe care nu le urmăresc, dar oferind în acelaşi timp feed-uri speciale pentru prieteni sau creatorii preferaţi de conţinut. Toate aceste modificări, inclusiv accentul foarte mare pus pe video vertical, vin ca urmare a creşterii masive în popularitate a TikTok, care a devenit în ultimii ani cea mai mare ameninţare pentru platformele sociale ale Meta.

Între timp, WhatsApp a trecut de 2 miliarde de utilizatori zilnici (nu lunari) - care trimit şi primesc mesaje prin intermediul serviciului criptat.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și