Sărbătoarea propriu-zisă a avut loc miercuri, 15 august, de Sfânta Maria, în centrul comunei, cu numeroşi ieudeni gătiţi în straie de sărbătoare autentice. Manifestările au cuprins şi dansuri, în acompaniamentul muzical al lui Marinel Petreuş şi Ghiţă Pârja. Programul la scenă a inclus un regal folcloric, la care şi-au adus aportul membrii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, alături de nume sonore ale muzicii populare, spectacol completat de Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, cu cântece patriotice evocând Centenarul. Organizatorii au pregătit şi concerte de muzica folk, pop-dance şi disco, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

Prezenţi la eveniment, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş le-au transmis ieudenilor, printre care s-au aflat şi numeroşi localnici veniţi din străinătate, mesajul de a rămâne uniţi.

„Anul acesta, aniversăm 50 de ani de la constituirea Judeţului Maramureş, unul despre care putem spune că este cel mai frumos din ţară. De aceea, avem datoria de a-l păstra aşa, iar lucrul acesta îl putem face doar dacă suntem uniţi, cei de aici, împreună cu cei plecaţi din ţară, pentru a avea o viaţă mai bună”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

„Mă bucur să fiu alături de comunitatea din Ieud, pentru a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri şi întâlnirea cu fiii satului. Biserica, familia şi patria sunt valori pentru care ieudenii au luptat în 1918, dar luptă şi azi, după 100 de ani. Motiv pentru care îi respect şi îi apreciez”, a precizat Doru Dăncuş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

La evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Ieud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, au mai fost prezenţi Dragoş Titea, director în cadrul ROMATSA, oficialităţi din Ieud, oameni de cultură, primari din localităţile învecinate, precum şi alte personalităţi locale.


Preluare: emaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și