Din păcate, în orice breaslă trebuie să existe uscătura din pădure sau înțepatul. Este și cazul unui ofițer din cadrul ITPF Sighetu Marmației pe care, în seara zilei de 5 martie a.c., l-a apucat brusc birocrația și i-a urcat șefia la cap. De zece zile reprezentanții Primăriei și ale altor autorități intră în punct de zeci de ori pe zi pentru a discuta probleme organizatorice cu cei de la cortul SMURD sau de la Punctul mobil de comandă și niciodată nu a fost nicio problemă. Totul a decurs fără nicio problemă până ce i-a urcat unui șefuleț cu stele funcția la cap și a început să se isterizeze și să urle la un reprezentant al Primăriei că nu mai are ce intra în punct fără aprobare (sic!) și a strigat la subofițeri să îi scoată pe toți afară și a arătat că va face el ordine acolo.

Probabil că ofițerul în cauză se credea în continuare pe tarlaua de la Valea Vișeului și că vorbește cu contrabandiștii la o șeptică. Încă nu s-a prins că este în Sighet, dar mai are timp că este tânăr. Dacă tot dorește să facă ordine, îi recomandăm să caute o mătură și să facă ordine lună și bec -- poate ar fi singura ordine de care este capabil.

Păcat că astfel de personaje vin să umbrească toate eforturile celorlați colegi frontieriști, care arată semne profunde de umanitate față de cei obidiți de soarta unui război nedrept.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și