Site-urile ale căror adrese conţin ".cn" au fost vizate de un atac de negare a serviciului (DDoS) timp de aproximativ două ore, duminică dimineaţa, a precizat într-un comunicat Centrul de chinez de informaţii privind reţelele de internet (CNNIC).

Un atac de negarea a serviciului de internet constă în inundarea cu căutări a unui server informatic pentru a bloca sau perturba în mare parte funcţionarea acestuia. Un al doilea atac DDoS a survenit câteva ore mai târziu şi a crescut în intensitate, devenind "cel mai grav atac suferit vreodată" de internetul chinez, potrivit CNNIC. "Unele site-uri au înregistrat o încetinire a numărului de vizitatori sau s-au întrerupt", a precizat CNNIC.

Washingtonul a denunţat în repetate rânduri atacuri informatice provenite din China şi care au vizat site-uri web ale unor organizaţii guvernamentale americane. În martie 2013, preşedintele SUA Barack Obama a avertizat direct autorităţile chineze în legătură cu astfel de acţiuni. La rândul său, Beijingul s-a apărat, argumentând că şi China este victima unor atacuri informatice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și