Sarbatorile sunt considerate de IPS Justinian Chira, “intalniri la nivel inalt cu Dumnezeu”. Tocmai de aceea, mai ales la marile praznice credinciosii sunt sfatuiti sa-si “impodobeasca” sufletele, pregatindu-se duhovniceste pentru “intalnirile” cu Hristos. In ziua Invierii, maramuresenii sunt sfatuiti sa se bucure de faptul ca sunt impreuna cu Hristos.

“Si a zis Hristos: bucurati-va, nu numai de mancare si bautura, ci bucurati-va ca in sufletul vostru il aveti pe Iisus Hristos, cel ce a inviat. Mesajul meu de Pasti e scurt. Este mesajul meu format din doua cuvinte si vi-l transmit acum si voi sa-mi raspundeti scurt, cei care il veti auzi. Hristos a inviat. Amin”, a spus IPS Justinian Chira.

Acelasi indemn la bucurie vine sin partea episcopului greco-catolic al Maramuresului, PS Vasile Bizau, care a aratat ca sarbatoarea Invierii Domnului e una incarcata de lumina. “Fiind sarbatoarea atat de frumoasa si importanta, plina de lumina asa cum este si aceasta luna mai in care a cazut in acest an sarbatoarea Invierii, e bucuria de a participa, la lumina, la lumina Invierii, la lumina lui Hristos. Transmitem tuturor credinciosilor sa aiba parte de un praznic luminos, cu lumina credintei in suflet mereu vie, cu bucurie deplina impreuna cu cei dragi ai lor acolo unde sarbatoresc si mai ales cu pacea si bucuria sufleteasca de a se sti uniti cu Hristos, cel care a biruit moartea”, a punctat PS Vasile Bizau.

Din ziua Invierii Domnului si pana la Inaltarea Domnului, sarbatorita in 13 iunie, credinciosii obisnuiesc sa marturiseasca inclusiv prin salut, faptul ca ”Hristos a Inviat! si ”Adevarat a Inviat!”. De la Inaltarea Domnului si pana la Rusalii, crestinii obisnuiesc sa-si adreseze salutul ”Hristos s-a inaltat!”.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și