Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.

Decizia în cazul fiicei președintelui, la fel ca și cea în cazul Elenei Udrea, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, este în primă instanță, aceasta putând fi atacată cu apel.

Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul privind campania electorală. Sentința nu este definitivă!

Elena Udrea şi Ioana Băsescu și-au aflat astăzi sentinţele în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani, Ioana Băsescu a primit 5 ani. Decizia nu este definitivă!

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani. Ioana Băsescu risca pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în timp ce pentru Elena Udrea procurorii au cerut 12 ani cu executare.

Elena Udrea risca 12 ani de închisoare, a primit 8! Decizia nu este definitivă

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Ce spune DNA
”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, arată DNA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și