"Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României", a spus Klaus Iohannis la o dezbatere organizată de ISP pe tema educaţiei.

Iohannis s-a autodefinit drept „politruc”, termen peiorativ de origine rusă folosit în general pentru a-i desemna pe cei care ocupă o anumită funcție exclusiv pe considerente legate de apartenența politică, și nu de meritele profesionale. De asemenea, in Dicţionarul explicativ al limbii române, în dreptul cuvântului "politruc" găsim explicaţia "politrúc, -ă s.m.f. (pol., peior.) Reprezentant al partidului comunist într-un domeniu, care veghează la respectarea aplicării întocmai a principiilor și intereselor partidului.

În această săptămână, Klaus Iohannis a mai făcut o gafă intens speculată de mașinăria de imagine a PSD (amănunte despre acest lucru aici). Aflat într-o emisiune la B1 TV, el a explicat achiziționarea celor șase case pe care le deține prin absența copiilor. „Noi n-am avut copii, alții au investit în copii, în educația lor, noi am investit în imobile”, a spus Iohannis, stârnind reacții din partea PSD.


Preluare: paginadepolitica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și