Alături de invitații săi, scriitorul, istoricul şi jurnalistul Stelian Tănase şi directorul cotidianul.ro, jurnalistul Cornel Nistorescu, moderatorul a adus în discuție teme precum: atentatele de la Bruxelles, vizita lui Klaus Iohannis în Turcia și ridicarea unei moschei la București, pedepsele din dosarul Microsoft, arestarea primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu și raportul Coelctiv.

Înregistrarea emisiunii OM la OM o puteți găsi pe site-ul B1.ro -http://bit.ly/1PA8h3Q

“Săptămâna a fost însă dominată de atentatele de la Bruxelles”, a precizat Stelian Tănase.

În acest context, vizita președintelui Iohannis la Istanbul și discuțiile pe care le-a purtat cu omologul său turc despre construirea unei mega-moschei la București a inflatat spiritele în țară.

„Acum, când lumea trăiește drama atentatelor de la Bruxelles, președintele României a girat moscheea pe care guvernul turc vrea să o construiască în București”, este de părere jurnalistul Sorin Avram.

“Eu cred ca Iohannis și Edogan au discutat serios problema imigranților. Deși România, aparent, nu este amenințată, eu cred că este, dar nu se vede încă foarte bine. Depinde de UE.

Nu vad de ce am face o moschee la București. SRI arată că aceste moschei sunt pepinierele fundamentaliștilor islamici. Aici sunt recrutați și trimiși în Siria să învețe tehnici de terorism”, a declarat Stelian Tănase.

Totodată, s-a vorbit și despre construirea unei universități pentru musulamni, tot în nordul Capitalei.

Aceste subiecte au făcut deliciul politicienilor săptămâna trecută. Unii sunt pro, alții contra, dar toți vor să atragă cât mai multe voturi din această temă.

Cornel Nistorescu afirmă că, deocamdată, musulmanii trebuie ținuti în afara și că discuția nu este adecvată.

Însă, “tema prinde la popor”, spune acesta.

Spre exemplu, Gabriela Firea și Ludovic Orban, candidații PSD și PNL la

Primăria Capitalei, au recurs la o opțiune de mijloc. Cei doi au declarat că, dacă vor fi aleși la conducerea Bucureștiului, vor organiza referendum în legătură cu ridicarea lăcașului de cult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și