El se numește Ion Purice, are 29 de ani, este născut la Tulcea, dar trăiește împreună cu familia în localitatea Taglio di Po, provincia Rovigo. Este tatăl unui copil de trei ani și lucrează ca șofer la o firmă de transport venețiană.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, iar imaginile cu gestul românului au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Copilul a fost proiectat pe şosea, în urma unui accident de maşină, iar românul a făcut un adevărat zid cu TIR-ul său pe autostrada Milano-Veneţia, pentru a-l proteja. Românul a evitat astfel ca fata să fie lovită, din greşeală, de alte maşini care veneau din spate.

Echipaleje de salvare au sosit la locul accidentului şi au transportat copilul la un spital din Bergamo. Fata de origine marocană este acum în stare destul de gravă, dar stabilă.

După sosirea ajutoarelor, Purice și-a reluat călătoria. "Mi-ar plăcea să-l văd, să-i strâng mâna și să îi mulțumesc", a declarat tatăl fetei, care este încă internată la terapie intensivă în Bergamo.

Identitatea eroului a fost dezvăluită de angajatorul său, proprietarul unei companii de transport alimente, cu sediul în Porto Viro, provincia Rovigo.

Contactat telefonic, patronul românului ne-a declarat că angajatul său este pe traseu, în Amsterdam, iar în cursul zilei de joi se va întoarce în Italia. "Îl așteaptă peste 50 de jurnaliști, nu doar din Italia" a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și