Iridologia este o metodă de observare care constă în examinarea irisului pacientului și în notarea semnelor pentru a se ajunge la un diagnostic medical imediat, fiind totodată o metodă indispensabila pentru cei care încearcă să întocmească o anamneză corectă și să trateze organismul bolnav.

Irisul poate fi considerat proiecția externă a creierului, astfel că, irisul devine un ecran al sistemului nervos, dându-ne informații concrete despre starea funcțională a întregului organism. Diagnosticarea după iris permite confirmarea rapidă a stării de sănătate a pacientului și alegerea corectă a terapiei potrivite.

Irisul este considerat o hartă a întregului organism, pe el fiind reprezentate toate organele interne și sistemele funcționale, însă iridologia nu diagnostichează boli sau sindromuri. Ea pune accentul nu atât pe tratarea simptomelor apărute la un moment, cât pe prevenirea îmbolnăvirii. Iar medicii care "citesc bolile din ochi" vor ține cont în diagnosticarea pacientului de culoarea irisului, dilatarea pupilei și forma și zona petelor apărute.


Scurt istoric
Iridologia este o metoda de diagnosticare veche, înca de pe vremea lui Tutankamon. Primele mărturii provin de la medicul său, El Ask, acesta dându-ne informații valoroase, ca medic și iridodiagnostician, pe două papirusuri de 50 de metri fiecare, care se află în deplină siguranța în arhivele Vaticanului

Descoperiri istorice ne dovedesc că iridologia a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Egiptul antic. În muzeul din Cairo există pietre rupestre în care apar însemnări ale irisului și zone marcate ale acestuia. Tot aici, apar însemnări referitoare la modificarea coloritului ochiului. Mari personalități ca Hipocrat, a studiat și s-a format alături de preoții din Egipt. Multe cunostințe știintifice din acea perioadă ajunseseră în Orientul Mijlociu din India astfel că Mesopotamia (actualul Irak) și Egiptul au fost considerate izvorul științelor ezoterice ale lumii antice.

În Mesopotamia, considerată de-a lungul timpului lăcașul cultural al astronomiei, se afirmă și se dezvoltă iridologia care era considerată "stiință ocultă", fiind ținută în secret față de popor. Astfel, astronomii mesopotamieni au fost cei care au interpretat irisul ca o conexiune între semnele astrale și diferitele organe și aparate ale corpului uman. Aceste surse și concepte au constituit punctul de plecare în aprofundarea studiilor iridologice, anumite elemente fiind preluate și interpretate de catre Salzer în opera sa "Diagnoza prin ochi și ocultism".

În Vechiul Testament ni se confirmă că "arta cititului în ochi" era cunoscută. " ... un om firav și cu spinare încovoiată, sau cu o pată în ochi, nu se va apropia de altar pentru a oferi jertfe eternului, pentru ca are un defect fizic".

Chiar și Paracelsus a fost fascinat de iridologie astfel că, în secolul XIV–lea, a evocat principiul de baza al iridologiei: "Gandiți-va la ochi, cu câtă artă este construit și cu câtă finețe corpul și-a imprimat anatomia în imaginea sa"

Iridologia modernă se dezvoltă spre sfârșitul secolului XIX–lea prin intermediul a două personalități: medicul si homeopatul maghiar Ignaz von Peczely (1826 – 1919) și preotul suedez Niels Liljequist (1851 – 1926).

Astăzi Iridologia face parte integrantă din pregătirea medicală, în facultăți de medicina din Moscova, Paris, etc. Școli de iridologie se află peste tot în lume, dar cele mai avansate sunt în Rusia, Italia, Germania, Franța, Austria și Statele Unite.

În iris se poate vedea trecutul pathologic, dar și unele predispoziții pentru anumite afecțiuni.

În principiu se urmărește :
-terenul, constituția
-sistemul nervos
-circulația sangvină
-zona gastro-intestinală și hepatică
-metabolismul și eventualele tulburări metabolice, genetice sau dobândite
-sistemul glandular endocrin
-toxine
-starea generală a organelorIridologie, Biofotinică și Quantum.
Analizele deficiențelor și dezechilibrelor organice umane.

Clinica Sighetu Marmației
Iridolog Daniel S.
Telefon 0740 337 759

Viziteaza si pagina noastra pe Facebook
Facebook / Iridologie-Maramures

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și