Conferenţiarul Simona Bostan, specialist în iridologie, precizează: "Acest tip de diagnosticare permite confirmarea stării de sănătate a pacientului, identificarea problemelor existente sau chiar a predispozițiilor pentru anumite afecțiuni și alegerea terapiei potrivite".
Iridologia este o metodă de prevenţie, care permite evaluarea organismului şi constatarea dezechilibrelor şi a afecţiunilor existente. O persoană fără probleme de sănătate grave ar trebui să se prezinte preventiv la o consultație o dată pe an. Cei cu afecțiuni existente și confirmate ar trebui, în funcție de gravitatea bolii, să meargă o dată la câteva luni (de la două până la șase) la o astfel de investigație.
Consultația constă în captarea imaginii irisului cu un aparat numit iridomicroscop, care o mărește de patruzeci de ori și o proiectează pe un monitor. Specialistul o analizează în funcție de modificările și de abaterile de la normal care apar pe iris. Fiecare zonă a pupilei corespunde unui anumit organ, iar petele și orice modificări ale culorii sau formei semnifică alterări ale stării de sănătate. Există și programe de interpretare automată a datelor, dar nu sunt atât de relevante, pentru că fiecare om este unic, iar ceea ce la o anumită persoană poate arăta o boală gravă, la alta este doar o afecțiune minoră. Numai un medic specializat în această disciplină poate interpreta corect ceea ce se vede pe retină.
Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, insa nimeni nu si-ar fi putut inchipui ca ei pot deveni si reflectarea intregului organism. Ochii nu tradeaza doar trairi si sentimente ci, mai nou, "traduc" si afectiunile de care suferim.

Noul concept, numit iridologie, nu este numai stiinta care studiaza semnele irisului si formele pupilelor, ci si o modalitate de a preveni unele boli si a intelege cauzele altora.

Definita ca stiinta la mijlocul secolului XIX, insa cu o istorie de peste 6.000 de ani, cand era practicata in China si in Grecia Antica de catre Hipocrate, iridologia este astazi un concept de medicina alternativa pentru multe afectiuni.

In numai cinci minute si cu ajutorul unui calculator, medicul iridolog iti poate spune, citindu-ti in ochi, toate afectiunile de care suferi. Astfel, cei care au predispozitii catre anumite boli ori dezechilibre in organism si nu stiau de ele, pot preveni din timp aparitia imbolnavirii.

Medicina a aratat ca nici un mijloc de investigatie si de detectare a organismului uman nu poate fi eficient 100%, pentru ca nu exista organ mai sensibil decat ochiul, care "arata" problemele intregului corp uman.

La stimuli externi, cum ar fi lumina, sensibilitatea ochiului ajuta la detectarea problemelor organismului.

Iridologia nu diagnosticheaza boli sau sindromuri. Ea pune accentul nu atat pe tratarea simptomelor aparute la un moment, cat pe prevenirea imbolnavirii.

Medicul iridolog va tine cont in diagnosticarea pacientului incepand de la culoarea irisului, dilatarea pupilei si pana la pete aparute, forma si zona lor.

In ceea ce priveste culoarea, persoanele care au irisul albastru sunt predispuse catre afectiuni reumatice si ale cailor respiratorii, alergii, astm, migrene. Cele cu iris caprui sunt predispuse sa contacteze boli de sange si de circulatie, diabet, spasme nervoase digestive, iar persoanele cu irisul verde spre boli hepatobiliare si ereditare.

In ceea ce priveste petele, cele de culoare rosiatica indica leziuni cronice in interiorul unor organe si tesuturi, cele albastrui exces de alimente toxice, cele gri tulburari metabolice, galbui afectiuni intestinale, verzui boli hepatobiliare, iar albicioase sistem limfatic deficitar.

Iridoscopia ofera informatii doar despre functiile afectate ale organelor, nu si despre ce boala este vorba. Mai mult, ochiul drept "dezvaluie" afectiuni diferite fata de ochiul stang, fiecare zona a ochilor corespunzand unor organe diferite din corpul nostru.Iridologie, Biofotinică și Quantum.
Analizele deficiențelor și dezechilibrelor organice umane.

Clinica Sighetu Marmației
Iridolog Daniel S.
Telefon 0740 337 759

Viziteaza si pagina noastra pe Facebook
Facebook / Iridologie-Maramures

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și