Von Peczely, s-a născut la 26 ianuarie 1826 la Egervar, lângă Budapesta. La vârsat de 11 ani, a salvat o bufniţă prinsă între crengi în grădină şi, din greşeală, i-a fracturat un picior. Atunci a observat cum i se forma un semn întunecat în partea inferioară a ochiului. A îndreptat şi a tratat piciorul bufniţei până când s-a vindecat, iar în acest timp a observat apariţia unor linii crbe albe, chiar în zona irisului unde înainte apăruse semnul întuncat.

Von Peczely a studiat homeopatia şi a utilizat-o cu succes, deşi nu era medic, astfel că foare multe persoane au început să-l caute şi să-i ceară sfaturi homeopatice. Îmbinând cunoştinţele de homeopatie cu cele de iridologie a făcut progrese remarcabile în irido-diagnostic.

În anul 1873 cartea sa „Descoperiri în lumea naturii şi arta vindecării” a fost tradusă în limba germana cu titlul „Introducere în studiul diagnosticului prin intermediul ochilor”, cu peste 30 de ilustraţii. Îna nul 1885, editorul publicaţiei Homoeopatische Montasblatter, August Zoeppritz, a publicat ştirea descoperirii iridologiei de către Peczely într-un articol însoţit de un tabel cu localizări.

Părintele iridologiei moderne s-a stins din viaţă la vârsta de 85 ani, reuşind să-şi vadă visul împlinit prin răspândirea în lume a metodei sale de cercetare diagnostică.

Sudezul Niels Liljequist s-a născut în 1851, iar la doar 8 ani s-a dedicat cercetării ochilor. Cînd şi-a fracturat două coaste a observat că alterările fizice provoacă modificări ale irisului. După administrarea unui vaccin, în 1865, s-a îmbolnavit şi i s-a administrat chinină. Atunci a observat că irisul ochilor săi şi-a schimbat treptat culoarea.

La vârsta de 20 ani apublicat un articol intitulat „Chinia şi iodul schimbă culoarea irisului; înainte aveam ochii albaştri, iar acum sunt de culoare verzuie cu pete roşii. Nils Lilijequist a fost primul care s-a ocupat de alterările cromatice ale irisului şi de interpretările acestora.

În anul 1893 a publicat cartea cu titlul Om Oegendiagnosen cu 12 desene color reprezentând perechi de irisuri şi un atlas cu 258 de desene alb-negru. Anul 1916 a adus traducerea şi publicarea în limba engleză a operei sale „Diagnosticare prin intermediul irisului”.

Atfel, începând cu cei doi fondatori ai iridologiei moderne, s-au dezvoltat în toată lumea şcoli şi au apărut mari maeştri.

Germania a avut o întreagă pleiadă de promotori ai iridologiei moderne printre care se numără E.Felke (1856-1926) nu a lăsat nici o operă scrisă, dar a avut numeroşi discipoli şi a dat o mare importanţă diagnosticului constituţional şi psihosomatic.

A.Maubach, discipol al lui Felke, a publicat un text de avangardă despre diagnosticul preventiv constituţional intitulat Diagnosticul ocular ca diagnostic constituţional. A fostl primul care a descris „firele de păr” ca semn reflex al irisului. Volumul intitulat „Diagnosticarea bolii prin observarea ochiului” a fost publicat în anul 1905, republicat în Statele Unite ale Americii în anul 1919, tradus în limba engleză.

J. Deck, medic oftamolog din Karlsruhe a desfăşurat o interesantă cercetare clinică punând în relaţie totalitatea semnelor din iris cu boli diagnosticate clinic.

J.Angerer a studiat celelalte părţi ale ochiului şi a reunit noţiuni de iridologie clasică cu cunoştinţe moderne de biochimie.

T.Kriegedi Osnabrueck este autorul lucrării Bazele fundamentale pentru diagnosticarea prin intermediul irisului, care a fost tradusă în limba engleyă de A.W.Priest.

E.Lane a fost un iridolog austriac care a avut o contribuţie importantă la răspândirea iridologiei, în Statele Unite ale Americii. În anul 1904 a publicat volumul Diagnosticul ochiului.

H. Lindihar, medic, student al lui Lane, s-a implicat foarte mult în răspândirea iridologiei în Statele Unite. Îna nul 1913 a publicat cartea Filozofia şi practica tratmentului natural care prezenta fundamentele ştiinţifice ale tratmentelor naturale, cu diagnostic iridologic. Opera a ajuns la şase volume, din care cel de-al şaselea analiza îndeosebi ştiinţa iridologică.

F.W.Collins, din New Jersey, a fost directorul Asociaţiei de Iridologi, iar J.Haskel Kritzer a publicat Manualul de iridodiagnostic.

B. Jensen a fost cel mai important iridolog american, a fondat Clinica de sănătate de la Escondido, California, unde trata prin alimentaţie. Acest iridolog a publicat cel mai mult în domeniul iridologiei şi poate fi considerat cel mai renumit iridolog contemporan.


Iridologie, Biofotinică și Quantum.
Analizele deficiențelor și dezechilibrelor organice umane.

Clinica Sighetu Marmației
Iridolog Daniel S.
Telefon 0740 337 759

Viziteaza si pagina noastra pe Facebook
Facebook / Iridologie-Maramures

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și