Țigările în valoare de 60.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

Ieri dimineață, la nivelul S.P.F. Rădăuți — I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră au depistat și oprit în trafic pe raza localității Voitinel, jud. Suceava un autoturism marca Audi A6 condus de M. Dumitru, în vârstă de 27 ani, domiciliat în localitatea Capu Câmpului, jud. Suceava.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, au fost descoperite mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei împreună cu cele două autoturisme la sediul Punctului de lucru Vicov din cadrul S.P.F. Rădăuți.

În autoturism au fost descoperite 12 baxuri învelite în folie de culoare neagră care conțineau 6.000 pachete cu țigări, marca "Viceroy" de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, au mai fost reținute două persoane, cetățeni români, Costel P. de 34 ani și Daravin S. de 28 ani, domiciliați pe raza județului Bacău, aceștia având rolul de antemergători în asigurarea transportului ilegal de țigări.

În baza celor constatate, polițiștii de frontieră suceveni le-au întocmit celor trei bărbați actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 60.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme marca A6 au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Rădăuți—P.L.Vicov, în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestarea preventivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și