Peste 300 de jandarmi împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne şi personal din cadrul Poliţiei Locale Baia Mare, vor colabora în scopul respectării legalităţii, prevenirii şi descurajării unor acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică sau a unor manifestări de violenţă pe timpul acestei sărbători.

Astfel, pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică a manifestărilor dedicate Sărbătorii Castanelor, jandarmii vor fi prezenţi pe durata desfăşurării concertelor conform programului organizatorului, din următoarele locaţii : Piaţa Libertăţii - Centrul Vechi, Piaţa Cetăţii şi Bulevardul Unirii. Pentru a asigura măsurile specifice de ordine în zona scenelor amplasate şi pentru a asigura totodată vizionarea concertelor în condiţii optime, accesul în zona scenei este reglementat în sensul că, jandarmii vor permite accesul doar organizatorilor, artiştilor şi ziariştilor acreditaţi.

Vineri, 25 septembrie a.c., jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul deplasării Paradei “Festivalului Castanelor 2015” pe traseul Bd. Traian – Bd. Unirii – Bd. Bucureşti – Piaţa Revoluţiei – Str. Gheorghe Şincai – Piaţa Libertăţii.

Zilnic, efective de jandarmi se vor afla în misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării sărbătorii, iar în sprijin vor acţiona şi colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca.

Jandarmeria Maramureş solicită participanţilor la toate manifestările care urmează să aibă loc în acest sfârşit de săptămână, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să manifeste înţelegere faţă de măsurile care vor fi asigurate cu ocazia acestor evenimente şi să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, pentru ca manifestările cultural - artistice să se desfăşoare în condiţii optime.

Rugăm cetăţenii implicaţi sau cei care sesizează acte de tulburare a ordinii publice, să apeleze la jandarmii aflaţi în patrule sau la cei aflaţi în Punctul de Comandă care va fi constituit în apropierea scenei de pe B-dul Unirii sau la numărul unic de urgenţe 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și