Filmul, care va fi primul dintr-o serie, se va intitula "Fantastic Beasts And Where To Find Them" ("Animalele fantastice"), titlul manualului utilizat de Harry Potter şi de camarazii săi vrăjitori la şcoala Poudlard, a menţionat J.F.Rowling pe pagina sa Facebook, potrivit AFP.

În acest film, produs de Warner Bros, va apărea autorul respectivului inventar al animalelor fantastice, zoologul magician Newt Scamander.

Scriitoarea britanică debutează astfel ca scenaristă, la doi ani de la apariţia ultimului dintre cele opt filme ale seriei Harry Potter. "Am spus întotdeauna că nu voi plonja din nou în lumea vrăjitoriei decât atunci când voi avea o idee într-adevăr entuziasmantă şi acesta este cazul", a explicat scriitoarea de 48 de ani.

J.K. Rowling a indicat că a fost abordată de Warner Bros, care voia să facă un film pornind de la "Fantastic Beasts". "M-am gândit că era o idee super, dar perspectiva de a-l vedea pe Newt Scamander, presupusul autor al "Fantastic Beasts", pus în scenă de alt scriitor decât mine îmi era dificil să concep", a spus ea.

Ea a precizat că subiectul filmului nu precede şi nici nu succede seria Harry Potter, "ci este o extensie a lumii vrăjitorilor", adăugând că istoria ar începe la New York, cu 70 de ani înainte de Harry Potter.

J.K. Rowling a vândut peste 450 de milioane de exemplare din saga sa Harry Potter, al cărei ultim episod a fost publicat în 2007.

Ea a lansat în 2012 un roman pentru adulţi, "The Casual Vacancy", iar în luna iulie a fost demascată ca autor al unui roman poliţist salutat de critică, "The Cuckoos Calling", scris sub pseudonimul Robert Galbraith.

Având o avere estimată la 560 de milioane de lire sterline (666 de milioane de euro), J.K. Rowling este clasată a 156-a în topul celor mai bogate persoane din Marea Britanie stabilit de Sunday Times.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și