"Această comisie a sportivilor își va aduce contribuția în toate aspectele dosarului nostru de candidatură", a explicat Janet Evans, unul dintre vicepreședinții Comitetului de candidatură, care se ocupă de relația cu sportivii.

"Dorim să le dăm sportivilor o voce, scopul nostru este să le oferim Jocuri mai personalizate, iar rolul acestei comisii este de a ajuta să atingem acest obiectiv", a adăugat Evans, cvadruplă campioană olimpică la natație.

Comisia sportivilor va fi compusă în total din 53 de sportivi, în activitate sau retrași, care au cumulat 216 medalii la Jocurile Olimpice și Paralimpice, dintre care 142 de aur. Ea include mari nume ale sportului american și internațional, precum Allyson Felix, Carl Lewis, Michael Johnson, Andre Agassi, Michael Phelps, Venus Williams, Greg Louganis, Steffi Graff, Thiago Pereira și Nadia Comăneci.

Orașul Los Angeles, care a mai organizat Jocurile Olimpice în 1932 și 1984, se află la concurență cu Budapesta, Paris și Roma. Numele orașului gazdă al JO 2024 va fi dezvăluit de Comitetul Internațional Olimpic în septembrie 2017, la Lima.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și