"Preşedintele Biden a precizat clar că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde decisiv dacă Rusia va invada Ucraina", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, scrie Agerpres.

Psaki a mai spus că preşedintele Biden şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice, inclusiv pentru discuţiile programate pentru 9-10 ianuarie la Geneva între oficiali la nivel înalt din SUA şi Rusia.

Liderul de la Casa Albă, care înmulţeşte avertismentele către preşedintele Vladimir Putin şi pledează pentru dezescaladare, a asigurat că l-a avertizat din nou pe preşedintele rus împotriva unei tentative de invazie a Ucrainei în cadrul unei conversaţii telefonice care a avut loc joi.

Joe Biden, avertisment dur pentru Rusia

"I-am spus clar preşedintelui Putin că vom adopta sancţiuni dure şi ne vom spori prezenţa în Europa, la aliaţii noştri NATO", a spus Joe Biden vineri.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a apreciat "sprijinul neclintit" din partea Statelor Unite pe fondul tensiunilor cu Rusia, după discuţia telefonică de duminică cu omologul său american.

"Apreciem sprijinul neclintit pentru Ucraina (din partea SUA)", a scris Zelenski pe Twitter. "Am vorbit despre acţiunile comune ale Ucrainei, SUA şi ale partenerilor pentru a menţine pacea în Europa şi a evita agravarea situaţiei", a mai scris preşedintele ucrainean.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și