Cu acest prilej, Papa Francisc va spăla picioarele unor refugiați. Ritualul va fi săvârșit la Centrul de primire a refugiaților din Castelnuovo di Porto, în apropiere de Roma.

Mai întâi, Papa Francisc va oficia slujba din Joia Sfântă; apoi va îngenunchea în fața a 12 tineri refugiați și le va spăla picioarele. Arhiepiscopul Rino Fisichella a comentat pentru cotidianul ”L`Osservatore Romano” că acesta ”va fi un semn simplu, dar grăitor”, prin care suveranul pontif arată că toți suntem chemați să le restituim demnitatea acestor oameni, care poartă întipărite pe chipul lor semnele suferinței și ale violenței.

Ritualul din Joia Mare reconstituie momentul în care Iisus a spălat picioarele ucenicilor săi înainte de Cina cea de Taină.

La începutul anului, Papa Francisc a anunțat că va modifica tradiționalul ritual. Dacă până acum, erau aleși 12 bărbați, suveranul dorește cA și femeile să poată participa la ritual. De altfel, anul trecut, suveranul a spălat picioarele a 12 deținuți, șase bărbați și șase femei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și