Deși Ovidiu Nemeș susține că este nevinovat și curat ca lacrima, acesta nu lasă dosarele să curgă în Justiție și să își dovedească nevinovăția. Gheorghiță al nostru face tot ce îi stă în putință să amâne cât mai mult posibil judecarea acestor dosare de către Justiție, apelând la tot felul de tertipuri avocățești pentru a împiedica judecarea lor rapidă.

În dosarul „Parcometrele”, cu numărul 2357/100/2014, Ovidiu Nemeș a fost trimis în judecată de către DNA în luna mai 2014. Procesul durează de un an și jumătate, iar la ultimul termen, din data de 24 septembrie 2015, a fost audiat în calitate de martor Secretarul Primăriei Sighet, domnul Sorin Rednic.

La același termen de judecată Instanța trebuia să audieze încă un martor, pentru care a fost emis la termenul trecut un mandat de aducere. Din păcate, polițiștii nu au reușit să aducă în fața Instanței martorul respectiv, așa că s-a emis un nou mandat de aducere pentru același martor, Instanța fixând un nou termen pentru data de 22 octombrie a.c.

Specialiști în drept au declarat pentru Sighet 247 că în cazul în care Poliția nu poate pune în executare mandatul de aducere a martorului în fața Instanței pentru a putea fi audiat, Noul Cod de procedură penală prevede că Instanța va considera ca fiind valide declarațiile martorului respectiv în fața organului de cercetare penală. Foarte probabil că la următorul termen fixat în acest dosar se va trece pe judecarea pe fond a cauzei, totodată acesta putând fi și ultimul termen. Aceasta, doar dacă Ovidiu Nemeș nu va găsi o nouă ghidușie avocățească prin care să amâne din nou procesul.

Nici dosarul „Avocații” (dosar cu numărul 3828/100/2014) nu înaintează mai bine, judecarea dosarului fiind amânată la cererea lui Ovidiu Nemeș, prin avocați, din cauza faptului că martorii citați de Instanță nu s-au prezentat. Printre martorii care nu s-au prezentat se numără și consiliera locală PNL Mihali Anișoara, conform unor surse din interiorul organizației județene a partidului. Aceleași surse au declarat pentru Sighet 247 că, cel mai probabil, d-na consilier nu s-a prezentat pentru a-l ajuta pe Ovidiu Nemeș să mai amâne cu o lună judecarea dosarului.

Instanța a stabilit un nou termen de judecată în dosarul „Avocații” pentru data de 6 octombrie 2015.

Dacă tot joacă rolul de „fată neprihănită și curată ca lacrima”, de ce nu lasă Ovidiu Nemeș procesele să curgă rapid prin Instanțe și să demonstreze că este nevinovat? În schimb, inculpatul Nemeș își prelungește agonia în Justiție.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor „Parcometrele” și „Avocații”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și