Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinută, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind o mită de un milion de euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.
"În cursul aceleiaşi zile, procurorii vor solicita Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a numiţilor Veronica Cîrstoiu şi Florin Cergan pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat al DNA postat vineri seară pe site-ul instituţiei.
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat vineri, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală.
Ea este acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă în dosarul în care fiul acesteia, Florin Cergan, a fost reţinut deja de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenţă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.
"În acest context, la seara zilei de joi, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Florin Cergan pentru a o remite mamei sale Veronica Cîrstoiu. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.
Sursa citată precizează că procurorii, cu această ocazie, au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.
Astfel, pentru probarea faptelor a fost necesară intervenţia unor investigatori sub acoperire ai Direcţiei Generale Anticorupţie, dar şi ofiţeri de la alte structuri din cadrul DGA care au lucrat la acest caz timp de aproximativ trei luni, începând cu luna mai.
Preluare: AgerPres