Ea a spus că, dacă în anul 2007 erau înregistrate 2.365 de firme în agricultura ecologică, în 2012 numărul acestora a ajuns la 4.358. De asemenea, suprafaţa agricolă din judeţ pe care se face agricultură ecologică a crescut de la 13.844 hectare, în anul 2007, la 30.817 hectare în 2012.

Potrivit lui Botuşanu, suprafaţa reprezintă 8,8% din suprafaţa agricolă a judeţului Suceava şi 18% din suprafaţa de fâneţe din judeţ. În aceste condiţii, judeţul Suceava se află pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al numărului operatorilor înregistraţi în agricultura ecologică, la suprafeţele de fâneţe ecologice, dar şi la numărul de bovine crescute de agricultorii suceveni.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, prezent la acţiune, a spus că, pentru Bucovina, este necesară crearea unui concept ecologic, care să fie promovat la nivel naţional.

„Eu cred foarte mult în ceea ce înseamnă un concept ecologic al Bucovinei, cu care să putem ieşi mai departe în faţă. Avem foarte multe branduri locale, dar şi atuuri pe care Suceava le are din trecut. Nu trebuie să inventăm acum roata, dar trebuie să fim atenţi şi la ce înseamnă comerţul şi tehnologia modernă, să le îmbinăm cu tradiţia noastră, dar să ne uităm foarte atenţi la viitor”, a spus Ioan Cătălin Nechifor.

Sâmbătă şi duminică, la „Hora Bucovinei”, manifestare aflată deja la a cincea ediţie, au venit gospodari din mai multe localităţi ale judeţului, în fosta Tabăra Bucşoaia din Frasin, unde s-au amplasat mai multe stâni tradiţionale, pentru a oferi celor câtorva sute de vizitatori bucate preparate de ciobani.

Pe dealul din preajma locului unde s-au organizat manifestările, unde în urmă cu câţiva ani s-a scris cu oi "Bucovina", la ediţia din acest an s-a amplasat pe un catarg un steag al României ce poate fi observat de la kilometri distanţă.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și