Levin a fost dat dispărut pe data de 13 martie, în timp ce se afla în misiune. Cadavrul său a fost găsit vineri în satul Huta-Mezhyhirska, scrie Mediafax.

Potrivit unuia dintre angajatorii săi, Levin mergea spre această zonă împreună cu un alt jurnalist, Alexei Chernyshov. În acest moment nimeni nu știe încă unde se află Chernyshov, el fiind dat dispărut în aceeaşi zi.

Cariera jurnalistică a lui Maks
Maks Levin s-a născut pe 7 iulie 1981, în regiunea Kiev. Mai bine de 10 ani a lucrat în redacția LB.ua, a contribuit și pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Fotografiile sale au fost publicate de Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Korrespondent.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media Center, Vatican News, RFE/RL .

Majoritatea proiectelor sale documentare sunt legate de războiul din Ucraina. „Orice fotograf ucrainean visează să facă o fotografie care va opri războiul”, a explicat jurnalistul, potrivit Ukrinform.

În 2014, împreună cu colegul său Markiyan Lyseyko, Levin a fondat AFTER ILOVAISK, afterilovaisk.com, un proiect militar pentru a păstra și regândi semnificația evenimentelor din august 2014 de către militari, familiile acestora și cetățenii Ucrainei în general. Maks a fost unul dintre cei care au reușit să iasă cu viață din capcana Ilovaisk.

Pe lângă jurnalism, Levin a creat zeci de proiecte foto și video pentru organizații umanitare, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ONU, UNICEF, OSCE, ONU Femei.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și