Într-unul dintre articolele invocate la proces, intitulat „Familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni revoltată că Biroul Poliției rutiere Sighet tergiversează ancheta”, se arăta că ofițerul B.G. de la Biroul rutier Sighet tergiversează un dosar de urmărire penală pentru omor din culpă. Articolul în cauză poate fi accesat la acest link: https://sighet247.ro/s/familia-unui-barbat-accidentat-mortal-pe-trecerea-pentru-pietoni-revoltata-ca-biroul-politiei-rutiere-sighet-tergiverseaza-ancheta/

În celălalt articol pentru care am fost dați în judecată, intitulat „Numire dubioasă la șefia Secției de Poliție rurală Sarasău. Persoana numită, suspectă a fi în relații cu contrabandiștii de țigări”, se arăta că existau suspiciuni cu privire la probitatea ofițerului Bora Gavrilă, despre care existau suspiciuni că este în relație apropiată cu persoane suspectate a fi implicate în contrabandă cu țigări. Articolul în cauză poate fi accesat la acest link: https://sighet247.ro/s/numire-dubioase-la-sefia-sectiei-de-politie-rurala-sarasau-persoana-numita-suspecta-a-fi-in-relatii-cu-contrabandistii-de-tigari/

Ofițerul Bora Gavrilă a acționat în judecată ziarul nostru, arătând în Cererea de chemare în judecată că se simte lezat de cele afirmate, că a suferit enorm de mult, că din cauza articolelor nu a fost avansat în funcția de șef secție Poliție rurală, a fost profund afectat psihic și emoțional etc. Ca urmare a acestor „suferințe” pe care acuză că le-a îndurat, a solicitat despăgubiri civile în sumă de nu mai puțin de 200 mii euro!

Instanța de judecată, Tribunalul Maramureș, i-a respins în totalitate cererea, dând dreptate ziarului. Sighet 247 întotdeauna a publicat doar articole verificate, nu a publicat calomnii sau articole cu rea credință. Acest fapt a fost consfințit și prin decizia instanței de judecată.

Tribunalul Maramureș îl obligă pe polițistul Bora Gavrilă la plata cheltuielilor de judecată, astfel: 156 lei către Iuga Nicolae (cv. combustibil pentru deplasări la Baia Mare) și 4.885 lei către Sighet 247 (onorariu avocat). Așa că polițistul procesoman este bun de plată. La aceste sume se mai adaugă și sumele pe care dânsul le-a plătit către Casa de avocatură din Oradea, cea care l-a reprezentat, sume deloc neglijabile.

Sentința emisă de către Tribunalul Maramureș în acest caz poate fi atacată cu apel de către polițistul Bora Gavrilă la Curtea de Apel Cluj, bineînțeles dacă dânsul dorește acest lucru. În cazul în care o va face, se vor adăuga alte multe cheltuieli: onorarii avocați, deplasări la Cluj Napoca etc. În primă instanță, ne-am limitat la a solicita strict cheltuielile de judecată, fără a cere despăgubiri. Dacă vom fi târâți și pe la Cluj, ne gândim serios să cerem noi despăgubiri polițistului în cauză, suplimentare cheltuielilor de judecată.

Menționăm că pe rol mai există un proces intentat subsemnatului, Iuga Nicolae, de către polițista L.A.I., care și ea, la rândul ei se simte lezată de anumite articole publicate de către subsemnatul. Primul termen la acest proces este la începutul anului viitor.

Dacă acești polițiști care ne poartă prin judecată s-ar ocupa mai mult de meseria lor și s-ar ghida după jurământul depus patriei, nu să umble degeaba cu presa prin procese, atunci într-adevăr ar fi demni de deviza poliției: „LEX ET HONOR”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și