Primarul municipiului Sighet, Ovidiu Nemeș, a fost trimis în judecată în cursul anului trecut de către DNA în două dosare de corupție: dosarul „Parcometrele” (dosar în care este acuzat că a adus un prejudiciu municipiului Sighet de peste 700.000 lei) și în dosarul „Avocații” (dosar în care este acuzat că a efectuat plăți către avocați din banii Primăriei, deși legea interzice acest lucru).

Reamintim că în dosarul „Parcometrele”, Ovidiu Nemeș este acuzat de către procurori că împreună cu încă doi inculpați (Bărbuș Ioan - director economic în Primărie și Dunca Mihaela - secretar al Primăriei) au produs un prejudiciu municipiului în sumă de peste 700.000 lei (7 miliarde lei vechi).

Următorul termen de judecată în acest dosar este 25 iunie a.c., termen la care se vor audia în continuare martorii.

Dosarul „Avocații”, cel în care inculpatul Ovidiu Nemeș este acuzat de către procurori de abuz în serviciu, a fost amânat pentru data de 23 iunie a.c., dată la care a fost citat din nou municipiul Sighetu Marmației, prin Consiliul local. Surpriza în acest dosar a constituit-o desemnarea de către Consiliul local Sighet a consilierului Mih Vasile (PNL), care să reprezinte C.L. în proces, ca parte vătămată.

Desemnarea consilierului Mih Vasile pentru a reprezenta orașul în acest dosar ridică numeroase semne de întrebare legate de celeritatea acestuia, precum și a unui posibil conflict de interese: domnul Mih Vasile este coleg și subordonat pe linie de partid al inculpatului Ovidiu Nemeș. Mih Vasile a fost desemnat să reprezinte Sighetul în proces ca parte vătămată în ședința de C.L. din data de 27 aprilie 2015.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor „Parcometrele” și „Avocații”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și