Klaus Iohannis candidat. Candidatul alianței PNL-PDL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți că ultima dată când s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu a fost "undeva la începutul anului 2008", iar de atunci nu a mai avut contacte cu acesta. OBIECTIV.INFO vă prezintă, în exclusivitate, dovada faptului că Iohannis și Băsescu s-au întâlnit și au discutat după această dată – ceea ce demonstrează că edilul Sibiului a mințit în cunoștință de cauză!

"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat!", a precizat astăzi Klaus Iohannis, încercând să dezmintă faptul că s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu în zona reședinței prezidențiale de la Vila Lac 3.

OBIECTIV.INFO a verificat această informație și au găsit dovada că edilul Klaus Iohannis a mințit! Faptul că un candidat la alegerile prezidențiale de anul acesta a decis să nu fie sincer cu privire la relația sa cu Traian Băsescu este suprinzător, în condițiile în care Klaus Iohannis a declarat recent că ar fi încântat dacă ar primi sprijinul președintelui la alegeri.

Traian Băsescu și Klaus Iohannis s-au întâlnit, au discutat şi au stat unul lângă altul în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, cu ocazia ceremoniei de canonizare a lui Andrei Şaguna, care a avut loc pe data de 29 octombrie 2011.

Klaus Iohannis a mărturisit la acel moment că a purtat o discuţie cu Traian Băsescu atunci când acesta a venit la Catedrală și a explicat că l-a salutat pe președinte, declarându-se încântat de prezența acestuia la Sibiu, după cum relata Adevărul la acea vreme.

Traian Băsescu a fost invitat pe 29 octombrie 2011 la Sibiu de către Mitropolia Ardelalului, iar alături de el au mai fost prezenți fostul prim-ministru Emil Boc, Gigi Becali și Corneliu Vadim Tudor, la ceremonie participând, desigur, și primarul municipiului, Klaus Iohannis.

Aceasta nu este singura ocazie cu care destinele lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis s-au intersectat în 2011. La doar o lună și jumătate după întâlnirea de la Sibiu, președintele l-a decorat pe edilul Iohannis cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, “în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar”.

Ca răspuns la acest gest din partea președintelui, Iohannis a precizat că se simte “onorat” de aprecierea șefului statului şi a adăugat că este un aspect pozitiv, dar nu se simte privilegiat.

“În primul rând, vreau să remarc că sunt onorat de acordarea acestei distincţii. În al doilea rând, nu este un decret care este special pentru mine. Este un decret prin care se oferă ordine mai multor primari. (...) Este un lucru bun că, prin conferirea acestor ordine, se recunoaşte faptul că şi primarii fac ceva acolo unde sunt aleşi”, a afirmat la acel moment Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.


Preluare: obiectiv.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și