Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament. "Faptul că suntem azi aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-au promis rezolvări la marile crize şi au fost rezolvate", a spus preşedintele la Palatul Cotroceni.

"S-au terminat consultările şi voi anunţa decizia mea, însă cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliţia de guvernare a decis acum un an şi jumătate la constituire să funcţioneze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcţionat foarte bine şi sunt încrezător că va funcţiona şi îmn continuare", a spus preşedintele.

Şeful statului a arătat că în prima parte, premier a fost Nicolae Ciucă. "România în această perioadă a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care coaliţia, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut bine de criză în energie, de inflaţie şi toate acestea sunt rezultatul unor eforturi intense", a spus Klaus Iohannis

"Faptul că suntem azi aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-au promis rezolvări la marile crize şi au fost rezolvate. În acest condiţii, după consultările pe care le-a avut astăzi, cred că nu este nicio surprinză, dar acum desemnez pentru poziţia de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca serioasă, eficientă, eficace a coaliţiei cu a crsdt Guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule premier desemnat vă urez succes în formarea Guvernului şi vă aştept pentru formarea Guvernului", a spus Iohannis.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și