Ca în orice problemă care privește orașul, există apărători fervenți ai "lacătelor iubirii" și alții care nu le suportă. Petiția lansată pe Nolovelocks.com de două tinere pariziene de adopție a strâns deja aproape 3.000 de semnături. Într-o scrisoare deschisă difuzată pe 12 martie și adresată candidaților la primăria Parisului, cele două inițiatoare ale petiției arată că celebrele lacăte prinse de îndrăgostiți pe balustradele Podului Artelor "pun probleme ce țin de siguranța bunurilor și a persoanelor, urâțind podurile și împrejurimile, și duc la acte de vandalism".

Ele adaugă că acest fenomen, apărut la Paris în 2008, s-a extins la alte cinci poduri fiindcă nu mai este loc pe Podul Artelor. În apropiere există un adevărat comerț cu "lacăte speciale începând de la 3 euro bucata", care pot fi gravate. "Nu mai este nimic romantic în aceste lacăte ruginite", afirmă cele două tinere, care apreciază numărul lor la "câteva sute de mii".

Autoritățile cunosc această problemă și nu s-au hotărât cum să o gestioneze. Primăria pariziană era îngrijorată vara trecută de efectele greutății lacătelor asupra balustradelor metalice, "deteriorate uneori", care urmau să fie înlocuite din cauza deformării. Era dat ca exemplu Ponte Milvio din Roma, unde un lampadar s-a prăbușit sub greutatea lacătelor, incident în urma căruia obiceiul a fost interzis.

Printre soluțiile vizate, primăria menționează posibilitatea "plantării" de "copaci metalici" sau a unor structuri pe care să se poată prinde lacătele. Nu este însă sigur că soluțiile edililor vor fi pe placul îndrăgostiților din capitala iubirii, încheie publicația menționată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și