Cunoscutul blogger si cantaret de muzica folk vine sa incante sighetenii. Renumitul blogger este de parere ca muzica folk pare sa fi fost uitata de romanii care obisnuiau sa-si petreaca foarte multe seri alaturi de folkistii consacrati de Cenaclul Flacara. El este considerat asadar unul dintre cei mai dedicati muzicieni ai noului val de folkisti ai secolului 21. A concertat la o sumedenie de festivaluri de profil din tara.

Albumul -Hoinar prin Piata Matache- are 13 piese, realizate de Marius impreuna cu mai multi muzicieni.

-Pentru albumul pe care l-am lansat in acest an si cu care vin pe 10 aprilie la Timisoara am asteptat 4 ani, dintr-o mie de motive, unele care tin de mine, altele care tin de conjuncturi sau piedici naturale sau sistematice. De fapt, se adevereste din nou zicala conform careia Toate se intampla la momentul potrivit. Titlul de HOINAR prin Piata Matache are mai multe argumente. In primul rand, pentru ca in facultate profesorii ma stiau drept . In plus, trebuie ca macar la a 77-a spita sa fi fost cumva ruda cu celebrul macelar, deci e normal sa ne asociem. Apoi, albumul este o hoinareala stilistica si tematica, cele 13 piese de pe album incluzand elemente de folk clasic, dar si teme de blues, un banjo de country pur, un slap bass de funk, o balada rock, cu teme sociale, de dragoste sau satirice-, povesteste Marius Matache.

Dupa lansarea albumului, va avea loc o conferinta de presa la Expozitia de etnografie, Strada Bogdan Voda, numarul 1, la orele 18:00, dupa care seara la orele 20:00 la Friend`s Pub va avea loc un concert live a artistului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și