Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ și va fi onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Vor lua cuvântul: acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Dan Dubină,
președintele Filialei Timişoara a Academiei Române. Despre importanța acestui volum pentru istoria Banatului vor vorbi prof. Slobodan Bjelica, Universitatea din Novi-Sad, prof. László Marianucz, Universitatea din Szeged, dr. Aron Kovács, Biblioteca Colegiului Reformat Sarospatak, prof. Miodrag Milin, cercetător la Institutul de Studii Banatice al Academiei Române, Filiala Timișoara. Întâlnirea se va încheia cu luarea de cuvânt a autorului, prof. Victor Neumann.

Victor Neumann este istoric, analist politic și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, unde predă istoria modernă a României și istoria modernă a Europei. Este specialist binecunoscut în istoria culturală și intelectuală recentă din Europa de Est și Europa Centrală. O mare parte din lucrările sale abordează istoria conceptuală, istoria relațiilor româno-evreiești, istoria antisemitismului, precum și diverse subiecte legate de naționalism. Victor Neumann este de asemenea cercetător științific la Institutul de Studii Banatice al Academiei Română, Filiala Timișoara.


Biroul de presă al Academiei Române

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și