Daca anul trecut Nicolae Iuga era cel care isi prezenta chiar de ziua lui, cea de-a 12 lucrare din cariera lui, de data aceasta el s-a aflat in postura de subiect al unei carti. Volumul biobibliografic intitulat "Nicolae Iuga 60" a fost cadoul pe care biblioteca judeteana i l-a facut la implinirea unei varste rotunde.

"Structural sunt o fire mai optimista si cred ca 60 de ani nu este varsta melancoliei. Inca nu am sentimentul ca voi intra pe o linie mai putin productiva. Eu sunt in asentimentul altora, lui Noica de exemplu, care zicea ca deceniul cel mai productiv pentru intelectualul de refectie pentru filosof ar trebui sa fie cel intre 60 si 70 de ani asa ca eu am de gand sa le mai dau de lucru celor de la Biblioteca Judeteana si la 70 de ani sa mai faca un caiet documentar si poate si mai incolo", a spus conf. univ. dr. Nicolae Iuga.

La fel ca in 2012, cand a lansat eseul memorialistic "Securitatea, Cezarul si sfoara de calti a lui Elie Wiesel", Nicolae Iuga s-a bucurat de prezenta unui public ales, format din multi oameni de cultura din Maramures. “"La varsta aceasta rotunda, frumoasa, de 60 de ani ii doresc multa sanatate si multe carti pentru ca sunt convins ca dansul poate mai mult decat de cat a dat pana acum", a spus profesorul Florian Roatis.

Nicolae Iuga e cunoscut atat pentru activitatea intreprinsa in invatamant cat si pentru munca depusa ca filosof, jurnalist si scriitor. A publicat 12 carti in domeniile eseistica, istoria filosofiei, critica literara, politica, peste 120 de studii si articole in reviste de specialitate si de cultura si peste 1000 de editoriale si articole publicate in presa din Maramures. De asemenea a avut colaborari cu reviste din Franta, Spania si SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și