INGREDIENTE

un pachet de lasagna
o ceapa
2 morcovi
o vanata
4 ardei capia
800 g ciuperci proaspete
2 cutii rosii in bulion sau pomodoro
condimente dupa gust
parmezan

Sosul Bechamel:

4 linguri unt
4 linguri de faina
500 ml lapte (sau apa)
condimente dupa gust

MOD DE PREPARARE:

Spalam legumele si le curatam de coaja. Ceapa si morcovii le taiem rondele, ardeiul capica bucatele mai mari si ciupercile le-am taiat in patru; vanata am taiat-o in fasii subtiri.

Punem la calit morcovul cu ceapa, ciupercile...pentru a ii da o aroma mai gustoasa ardeiul l-am copt mai intai putin. Adaugam si vanata, punem apa si le lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert adaugam rosiile in bulion zdrobite, condimentam dupa gust.

Pentru sos procedam astfel: punem la topit untul, faina si amestecam cu telul pentru a nu face cocoloase. Treptat incepem sa turnam laptele si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand incontinuu.

Ungem tava cu sos Bechamel, urmeaza sosul de legume apoi un strat de lasagna, iar sos , apoi parmezan si sos de legume si repetam operatiunea pana ajungem la ultimul strat de foi peste care turnam sos Bechamel si presaram parmezann. Pentru decor putem pune cateva rosii cherry si busuioc.

Inainte sa introducem tava la cuptor o acoperim cu folie. O lasam 25 de minute cu folie, dupa care scoatem folia si mai lasam 15 minute in cuptor.


Preluare: bucataras.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și