Într-un interviu publicat sâmbătă de agenţia oficială chineză Xinhua, Lavrov a afirmat de asemenea că ofensiva rusă din Ucraina se desfăşoară "conform planurilor".

"Un flux continuu de arme de toate tipurile a intrat în Ucraina prin Polonia şi prin alte ţări ale NATO", a declarat şeful diplomaţiei ruse.

"Dacă SUA şi NATO sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană, atunci, înainte de orice, ele trebuie să se trezească şi să nu mai livreze arme şi muniţii regimului de la Kiev", a adăugat el.

Aproximativ 40 de ţări s-au reunit marţi în Germania, în jurul SUA, pentru a coordona accelerarea livrărilor de echipamente militare solicitate de Kiev.

În contextul în care SUA şi Ucraina vorbesc despre o întârziere a ofensivei ruse în Donbas, a cărei cucerire totală a devenit prioritatea Moscovei, Lavrov a dat asigurări că ofensiva se derulează cum a fost prevăzută.

"Operaţiunea militară specială care a început la 24 februarie se derulează în conformitate strictă cu planul. Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse, în ciuda obstrucţionării adversarilor noştri", a spus el.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și