Lavrov a ajuns la Tunxi, capitala provinciei Anhui din sud-estul Chinei, pentru discuţii de două zile despre evoluţiile din Afganistan, la care vor lua parte de asemenea reprezentanţi ai SUA, ai ţărilor vecine şi ai guvernului taliban de la Kabul, aflat la putere din august.

Şeful diplomaţiei ruse urmează să aibă miercuri o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi, relatează DPA.

China a susţinut politic Rusia în conflictul din Ucraina şi a refuzat să condamne invazia, spunând că principala cauza a crizei sunt SUA şi NATO.

Tensiunile umbresc reuniunea despre Afganistan pe care o găzduieşte China şi la care, în afară de Rusia, au mai fost invitate SUA şi Pakistan. Din partea SUA va fi prezent trimisul special pentru Afganistan, Tom West, potrivit unor oficiali americani.

Este programată de asemenea o reuniune a miniştrilor de externe din ţările vecine cu Afganistanul, care se vor întâlni apoi şi cu un reprezentant al guvernului taliban.

Ministrul de externe afgan Amir Khan Muttaqi vine de asemenea în China pentru această reuniune, mai scrie sursa citată de Agerpres. Alte ţări participante sunt Iranul, Tadjikistanul, Turkmenistanul şi Uzbekistanul.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și