Lucrurile încep să intre pe făgaşul administrativ normal la Săpânţa. Sau cel puţin aşa pare, la prima vedere. Asta după ce în funcţia de edil a fost ales Nicolae Dorel Codrea.

„În luna iulie, fostul viceprimar nu a vrut să convoace şedinţă ordinară. În luna august, au lipsit consilierii PNL, PDL şi PRM, deci nu a fost statutară. În luna septembrie fostul viceprimar a cerut dizolvarea Consiliului Local. Nu cred că e legal. În 30 septembrie am avut şedinţă de îndată de schimbare a viceprimarului. Iar în data de 3 octombrie am avut şedinţă de îndată de alegere a noului viceprimar, în care am fost ales. Acum e în regulă atmosfera şi în Consiliul Local. De astăzi (n.red. 6 octombrie) începând, toată lumea munceşte. Astăzi (n.red. luni) merg în Baia Mare, la Prefectură, să întocmesc toate documentele şi să primesc ordinul”, a relatat firul evenimentelor Nicolae Dorel Codrea, noul viceprimar al comunei Săpânţa.

„Birourile sunt închise!”

Noul ales în fruntea localităţii se plânge că, încă, e nevoit să îşi desfăşoare activitatea în biroul secretarului. „Telefonul nu a fost plătit. Secretarul nu a putut trimite la Evidenţa Populaţiei persoanele decedate. Nu se putea trimite mail sau fax. Azi (n.red. luni) i-am dat ordin contabilului să achite telefonul. Domnul primar interimar nu s-a ocupat de asta, fiind în concediu. Solicitarea de a dizolva Consiliul Local a venit de la directorul de cămin şi de la contabil. Nu cred că e legal. Am trimis deja adresă domnului prefect. Doamna director de cămin îi lua hârtiile fostului primar din mână şi-i spunea că nu ştie. În prezent, nici biroul primarului, nici cel al viceprimarului nu sunt deschise. Eu stau în biroul secretarului. Ştampila primăriei e la noi. Putem semna şi elibera adeverinţe sau, de exemplu, putem da Banii de Liceu. Încă fostul primar şi viceprimarul nu au făcut predarea. Ne vom adresa prefecturii. S-a deblocat activitatea de astăzi (n.red. luni). Nici lemnele de la primărie nu erau tăiate”, a relatat Nicolae Dorel Codrea.

„Le-a dat Dumnezeu minte!”

Prefectul de Maramureş, Anton Rohian, a confirmat situaţia şi spune că serviciul de specialitate din cadrul instituţiei pe care o conduce va verifica toate informaţiile. „A fost şedinţa de îndată de vineri. Aştept acum procesul verbal de încheiere de şedinţă. Biroul Juridic va verifica documentele şi va vedea ce şi cum, dacă se va ataca în contencios sau, dimpotrivă, totul este legal. Dacă situaţia a intrat în normal, e foarte bine, înseamnă că, în sfârşit, le-a dat Dumnezeu minte! Aştept actele şi sper să fie totul în regulă în sfârşit. Acolo lucrurile trebuie să fie normale, nu cum s-a întâmplat în ultima vreme, după exemplul Borşa. Avem mult de lucru. Nu ne putem permite să pierdem vremea”, a spus Anton Rohian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și