Exista femei care mananca trei batoane cu fibre pe zi si atat, altele care traiesc numai cu iaurt toata ziulica, sau doar cu o salata verde ori o omleta dintr-un ou si eventual un mar, ca sa nu mai amintim de cele care nu au parte de mancare decat la micul dejun, in rest... beau apa.

În comparație cu alte diete și regimuri popularizate în ultimii ani, dieta Le Forking nu e nici pe departe o nebunie. Are o singura regulă: mănânci doar ce poți lua în furculiță (de unde a răsărit si numele, adică nu poti să te folosești de cuțit sau lingură ... simplu).

Dacă ești fotomodel, poți să te ghidezi după "regula sfântă a furculiței" la toate mesele de peste zi. Dacă nu, există o variantă soft, aplici Le Forking doar la cină, când ceea ce mănânci se depune mai repede.

Cina Cu Furculița a fost inventată de francezul Ivan Gavriloff. Potrivit acestuia, mâncarea care trebuie tăiată este cea care îngrașă: carne, cârnaăi, brânză, etc.

La fel și cea pentru care ai nevoie de lingură (sosuri, maioneza, etc). Nu ne fac bine, spune francezul, nici bunătățile care pot fi mâncate fără tacâmuri (pizza, pâine, hamburgeri, cartofi prajiti, alune, ciocolata, gogoși, prăjituri).

Francezii spun că trebuie sa-ti faci din regimul ăsta un stil de viață și că doar respectând zilnic regula Sfintei Furculițe poti da jos 3-4 kg lunar.

Desi nu pare, Le Forking e o dieta restrictivă și (ușor) stupidă. Nu-ți permite să mănânci ouă fierte, de pildă, nici sushi, nu mai spun de fructe. Iar ca să nu renunți repede la ea, iți trebuie multă imaginație ca să găsești mereu noi și noi rețete cu legume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și