Iata proprietatile catinei:

stimuleaza si moduleaza imunitatea nespecifica a organismului
fluidifica sangele, normalizeaza valoarea colesterolului sanguin si a trigliceridelor, amelioreza circulatia la nivel coronarian si cerebral
amelioreza simptomtologia in caz de astm bronsic
detoxifica si regenereza celula hepatica
reduce hiperaciditatea gastrica si regenereaza mucoasa gastric
previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase (gastric, pulmonar); in acelasi timp reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie
tonifica sistemul nervos si mareste capacitatea intelectuala; efecte benefice si in caz de depresii, boala Parkinson.
In scop terapeutic se folosesc fructele, frunzele, mugurii de catina, sub forma de ceai, sirop, tinctura, preparat gemoterapic, ulei de fructe.

Se poate utiliza sub forma de pulbere, macerat, sirop, ulei de catina.

Pentru uz extern este folosit in afectiuni dermatologice pt tratamentul local al eczemelor, arsurilor, alergodermiilor, ranilor; utila si in caz de psoriazis.

Realizeaza o protectie naturala a pielii contra radiatiilor UV; previne astfel imbatranirea si ridarea pielii, aparitia arsurilor solare si ajuta la dobandirea unui bronz sanatos si uniform; in acelasi timp hidrateaza si hraneste pielea, ajuta la pastrarea fermitatii dermului, stimuleaza sinteza de colagen si elastina.

In dermatocosmetica, datorita efectelor hidratante, revitalizante, anti-aging, utila pt prepararea de creme antirid si nutritive, geluri si lotiuni de protectie si intretinere.

Gustoasa si aromata, catina este folosita si in industria alimentara, sub forma de suc si sirop de catina (diluat sau concentrat), otet de catina, vin de catina, marmelade, gemuri si dulceturi.

Este momentul sa ne preparam acasa un aliment-medicament de exceptie, miere cu catina!


Preluare: sanatate.acasa.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și