Începând cu orele 14:15, un număr impresionant de elevi pasionați de lectură au dat viață unor personaje care au marcat trecutul întregii omeniri, discuția concentrându-se asupra ororilor naziste.

Încă de la început, toți cei prezenți s-au arătat a fi extrem de încântați de tema propusă de doamnele profesoare care au moderat întâlnirea. Prof. Otilia Chindriș a fost cea care a reușit să le prezinte invitaților o carte care a făcut înconjurul lumii și a fost remarcată abia după ce filmul regizat de un polonez și inspirat din scenariul cărții a primit numeroase nominalizări la Oscar. "Pianistul", de Wladyslaw Szplilman este o carte care, odată ce a fost citită îți cicatrizează atât inima cât și sufletul prin intermediul sentimentelor foarte puternice care sunt transmise într-un mod foarte direct.

"Fugim de trecut, de tot ceea ce ne-a rănit fizic sau psihic, trecem peste însă nu uităm", aceasta este ideea de la care pleacă autorul cărții prezentate, în care personajul principal, un pianist evreu dorește cu orice preț să scape de furia germanilor. Secvențele filmului în care Szplilman cântă cu ultimele puteri pentru un soldat german, au fost cele care i-au impresionat pe cei prezenți astăzi la C.N.D.V .
Profund marcați emoțional de întâlnirea ce a avut loc, elevii au plecat mai bogați sufletește dar și mai curioși, mulți dintre ei afirmând că holocaustul nu le-a stârnit atât de mult interes până în prezent.

Următoarea întâlnire va fi peste 3 săptămâni, la Sala George Enescu, acolo unde elevii împreună cu celebra autoare Ana Blandiana, vor aduce un omagiu poeziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și