Firește, sub presiunea oficialilor europeni, care de mai mulți ani le cer cârmuitorilor dâmbovițeni să reducă enormul decalaj dintre veniturile maxime și minime (a nu se uita că în „iepoca” ceaușistă, acest raport era de 5 la 1!), găunoșii „rotativi” Ciucă și Ciolacu, împreună cu Cabinetele lor de haram, s-au tot scremut vreme de aproape doi ani să găsească cele mai fanteziste modalități politico-legislative întru împăcarea caprei europene cu varza autohtonă: pe de o parte (la modul doar aparențial) să nu se pună rău cu bruxellezii, pe de altă parte (la modul substanțial) să nu-i supere pe atotputernicii fripturiști interni, coloana vertebrală a statului paralel.

Dar iată că, așa cum se cuvine în orice țară demonocratică, în cele din urmă mărul slinoasei discordii (a se citi „specifică timpului și locului”) a ajuns la Curtea Constituțională a României (CCR), unde cei nouă hiperaflători în treabă (trei numiți de Senat, trei de Camera Deputaților și trei de șeful statului), din spirit gășcăresco-banditesc au decis (pesemne la iuțeală și în unanimitate) că necesarul proces de ajustare a veniturilor nesimțite este neconstituțional! De unde lesne rezultă că este neconstituțională doar diminuarea/normalizarea anumitor venituri, îndeosebi cele ale magistraților, nu și necușera lor creștere...

Aceasta fiind sinistra stare de lucruri, mă întreb și întreb: are ceva uman și democratic intervenția sfidătoare a constituționalilor în favoarea lor și a celorlalți mari profitori, mai ales prin comparație cu totalul dezinteres, constant arătat de ei față de atâția oropsiți din această țară?

Cum jegoasa decizie ceceristă este deodată o nerușinată nedreptate făcută milioanelor de români prost plătiți, o gură de oxigen pentru guvernanți (ceva de genul „noi am vrut, dar iată că nu ni se dă voie”) și o ofensă adusă sforarilor europeni, e clar că România va avea de suferit în mod direct sau indirect. Dar toate aceste consecințe, generate de nemulțumirea și neîncrederea oficialilor europeni, nu-i vor afecta nicicât pe ciocoi, ci numai și numai pe românii de rând.

La urma urmei fiecare popor indolent, hedonist și needucat (cazul majorității românilor din aceste zile anapoda) are ceea ce merită: pâine și circ pentru cârmuiți, impostură și ticăloșie pentru cârmuitori.

George PETROVAI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și