"Bună, El Pais. Mă simt onorată că ocup prima pagină a revistei voastre și fericită că ați folosit o fotografie a lui Ruven Afanador, care mereu mă face să apar splendidă. Dar corpul meu nu este așa și nici nu va fi vreodată așa. Revista a exagerat cu Photoshop-ul", afirmă Dunham.

"Dacă vă place într-adevăr ceea ce fac, de ce nu sunteți cinstiți cu cititorii voștri? Cu multă dragoste, Lena", se încheie mesajul.

Publicația a reacționat printr-o scrisoare deschisă în care neagă că ar fi manipulat fotografia, subliniind că "a dorit să ilustreze succesul serialului „Girls” și impactul pe care îl are Lena Dunham ca artistă și activistă în diferite cauze sociale și politice".

"Cei care cunosc și citesc revista noastră știu că nu folosim Photoshop și nici alte instrumente digitale pentru a modifica fizicul persoanelor care apar pe coperta noastră sau în reportajele din interior. De data aceasta am recurs la imaginea originală pe care am adaptat-o pentru coperta noastră", au explicat responsabilii revistei Tentaciones.

Ei au precizat că fotografia de pe copertă a apărut deja în publicația Entertainment Weekly pe care au achiziționat-o prin intermediul agenției Corbis.

Lena Dunham este cunoscută pentru corpul său cu forme pline pe care îl afișează fără lipsă de pudoare în serialul „Girls”, un succes de cinci sezoane, și pe care actrița îl revendică cu mândrie ca un model feminin departe de stereotipurile mediatice.

Înaintea ei, și alte actrițe precum Keira Knightley, Cameron Díaz, Julia Roberts sau cântăreața Lorde s-au alăturat acestei cauze, care au criticat public tehnicile de Photoshop și au publicat chiar ele pe rețelele de socializare aceste fotografii neretușate.


Preluare: AgerPres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și